Jag är nog för gammal för att rida barbacka

Efter söndagens lilla fadäs får jag nog rida med sadel i fortsättningen. Lat-Jenny skulle ut och skritta lite på bus-Windy och orkade inte sadla. Tänkte att en barbacka tur kunde ju vara mysigt, man landar ju dessutom mjukt i snön om man åker av. Sagt och gjort... Jag tar pallen, svingar mig upp (läs kravlar) och ..... pang så ligger jag på backen. Och ingen mjuk snö var det på landningsstället heller... Windy tyckte nog det var lite läskigt utan sadel så hon sparkade bakut. Men hon ångrade sig nog lite sen, för hon kom fram till mig och buffade på mig med mulen. Precis som hon skulle säga förlåt... jag blev lite mörbultad och sur så det fick bli en promenad istället.

Idag ska jag dock se om jag kan komma ut och skritta en runda... MED sadel! ;)


Hur ska det här sluta?

I lördags smet Windy och Daime ut från hagen och hälsade på hästarna på lösdriften lite. Och i söndags hade Windy återigen lyckats ta sig ut från hagen och gett sig ut på lite äventyr.
I måndags fastnade hon med frambenet i eltråden och igår rullade hon fast i boxen. Nu får det vara nog med hyss! Annars blir det snickeboa! ;)

Igår var vi hos A-K och tränade. Vi har ju inte kunnat träna ordentligt på ett bra tag och det känndes... Windy hängde på bettet och var inte så samarbetsvillig. Dessutom nöjer sig A-K inte med någon unghästform längre :) utan vill ha en lite mer komprimerad Windy. Så jag fick rida för kung och fosterland. När hon väl släppte till var det en mycket fin, "dansande" pärla men för det mesta kändes det mer som viljornas kamp. Det blev mycket jobb i trav och bara lite galopp på slutet. A-K tyckte i alla fall att fattningarna blivit mycket bättre och vänstergaloppen var faktiskt bättre än höger. Hon var genomgående bättre i vänster varv. Vi behöver komma igång med lite seriös ridning nu känner jag.

Det var en trött häst och trött ryttare som begav sig hem. När allt var fixat och klart och jag bara hade luckan på släpet kvar att stänga hör jag hur det brakar till i stallet och Lina som ropar på mig halvt panikslagen. När jag kommer in ligger Windy ner i boxen och har rullat fast. :-O Såg otäckt ut, hon bara låg och tittade på oss... Som tur var låg hon mot boxdörren så vi kunde öppna den så hon fick lite svängrum och kunde ta sig upp. Hon såg lite stressad ut i sådär 5 sekunder, sen började hon buffa på mig och sparka med hoven och ville ha sin kvällskraft. Jag och Lina som trott att hästen höll på att dö kunde konstatera att den vanliga Windy var tillbaka. :D

Löshoppning och inställd träning

Tanken var att jag skulle åkt till A-K igår och tränat men eftersom det kom en massa snö i lördags ville jag inte ge mig ut med släpet. Så träningen blir imorgon istället.

När det inte blev någon träning hade jag ju istället tid att följa med och löshoppa lille Harley. Han skötte sig fint men blev trött! :)

Hittade en bild från förra träningen för A-K, visst är hon söt lilla pärlan?! Hon har kommit på hur man tar sig ut från hagen så två dagar i rad har hon varit ute på lite äventyr. Man har inte roligare än man gör sig... när det blir tråkigt i hagen får man väl hitta på något annat. :D


Kür

Igår red vi kür - till Hemglass-melodin... ;) Mitt i skogen med ett rådjur som publik. Lite lustigt att galoppera i skogen till tonerna från glassbilen. Ha ha!
Windy var pigg som bara den och ville helst bara ånga på. Blev lite hängig på bettet men jag kämpade på så gott det gick. Vi jobbar mycket med galoppen och fattningar och hon börjar stärka sig.
I tisdags red jag på vår provisoriska volt och tränade också då mycket galopp. Red enkla byten och lite lätt förvänd. Hon var seg i början men blev piggare mot slutet. Hon behöver lite tid att komma igång i kroppen.

Fick sms från Frida igår som undrade om jag vill vara med och träna för Nina Bengtsson 11 mars. Klart jag vill! Men det kostar ju en del, får väl ge det till mig själv i födelsedagspresent.

Yes! Äntligen fick vi lite lön för mödan



Igår var det tävlingsdebut 2010. Windy har känts fin sista tiden men det har ju mest gått att rida i skogen så det har inte blivit så mycket träningsridning. Så då kändes det bra att börja med en klubbtävling.

Först red vi LB:1. Windy var lite seg i traven och springig i galoppen så den blev obalanserad och vi fick ett avbrott. Slutade på 60 %.

På framridningen inför LA kändes hon inte på topp, lite motsträvig och okänslig. Inne på banan var hon dock helt ok i travarbetet, trampade på lite bättre än i LB:n. Och galoppen var lugnare och mer balanserad och vi klarade båda förvända galopperna. Men denna gången var hon lite tittig och skyggade ett par gånger.  Och så klantade jag mig och glömde bort vägen... Så jag trodde inte på någon placering men vi kom faktiskt tvåa och fick rida ärevarv! Kul att få lite lön för mödan.
Men som vanligt är jag inte nöjd, för jag vet att vi kan bättre... Men för några år sedan var det bara en dröm att rida LA, nu har jag faktiskt tagit en placering i min andra start. Så lite nöjd måste jag ju få vara!


Snö, snö, snö och mera snö

Vart kommer all snö ifrån? Det tar ju aldrig slut! Mysigt är det men det gör ju det lite svårt att komma iväg med hästtransporten på träning och tävling. Vill vara med på klubbdressyr på söndag men får se om det går att köra. Dessutom var det få anmälda så det kanske inte blir något i alla fall.

Igår red vi ut med Lizette och Daime. Det blåste och snöade men inne i skogen var det mysigt. Tänkte ta lite galopp på åkern när vi kom hem men det var så kallt och blåste is så jag la ner det projektet. Får göra ett nytt försök imorgon.


RSS 2.0