Lite nytt

Igår investerade jag äntligen i ett par nya tyglar. De gamla gick sönder för länge sedan och jag lagade dem lite snyggt men nu börjar lagningen släppa så jag tyckte det var dags för ett par nya. :)
Jag vann en auktion på Tradera också, ett par nya sporrskydd i läder. De i gummi bara ramlar av så jag tänkte se om de här är bättre.

För övrigt har jag abstinens då jag inte ridit på två dagar, men nu är det full fart mot tävling som gäller. Idag blir det en runda i skogen och imorgon en sista trimning på banan.


Vila och tävlingsnerver

Windy får vila idag och imorgon. Gubben fyller år så en gång om året kan man ju prioritera honom. ;-)
Startlistorna har kommit upp till söndagens tävling, jag startar tredje från slutet. Blir alltid nervös när det närmar sig. Lite skräckblandad förtjusning. :)

Fuck you!

Till alla er som tycker jag ska byta häst - fuck you! ;-) Windy är världens bästa och jag rider henne så länge jag får för Lina. Så det så! :D
Idag var vi nere på ridbanan och snäckan jobbade på som aldrig förr. Mjuk och fin och tuggade på bettet. Hon var lite seg i övergång från halt till trav och ville inte ta i när jag ville ha mellantrav. Men jag löste det med mycket övergångar.
Nu hoppas jag vi kan få till en bra ritt på söndag också!

Laddad för tävling

Nu är jag laddad inför helgens tävling i Ljungby, dock var det många anmälningar så risken att bli struken finns ju. Men Windy kändes fin både igår och idag, det verkar som mitt nya koncept fungerar! :D
Igår körde jag till ridhuset i Bergunda. Det var en tjej där och höll träning som tyckte Windy var jätte fin! Alltid kul att få beröm.
Idag tog vi en tur i skogen på en väg som vi inte rider så ofta. Windy jobbade på bra och det känns så kul att rida!
Håll nu tummarna för att vi inte blir bortlottade från tävlingen och att alla skorna sitter kvar tills hovslagaren kommer nästa vecka.

Stackars Windy

Idag möttes jag av sex hästrumpor i hagen. Alla hästarna stod vända mot regnet och blåsten. Windy var genomblöt och genomfrusen - stackarn... :( Jag tog in henne och torkade och la på fleecetäcke.
Passade på att städa lite i sadelkammaren medans hästen stod på tork och värmning. :)
Hade tänkt rida i paddocken idag men kändes inte så lockande på en frusen häst och i en blöt paddock. Så det fick bli en tur i skogen idag med.
Jag red på som igår med krav på form och eftergift hela tiden och på bra övergångar. Skritten är super nu, hon går i form, är eftergiven och går fram. Hon var lite spänd i traven emellanåt men mot slutet när vi nästan var hemma gick det bättre.
La på henne ett regntäcke så nu hoppas jag inte hon fryser mer...

Utskällning

Igår var det träning för Lisa och det gick väl sådär. Windy gick och sölade så först trodde Lisa hon var halt. Men när hon väl tog i gick hon rent. Hon var inte på alerten igår och jag fick mycket skäll av Lisa... Men hon hade rätt i det hon sa så det är bara att se glad ut och försöka göra något åt det. Bla så måste både jag och Windy bli snabbare i våra reaktioner och som vanligt är jag för snäll i min ridning. Lättar lite på handen, lättar lite i sitsen osv.
Efter var både Windy och jag rätt möra efter en timmes träning i solen.

Igår fick hon vila och idag tog jag tag i mitt nya liv, min nya, bestämda ridning. :) Gjorde som Lisa sagt - gav en hjälp, lyssnade hon inte så gjorde jag en gång till (vilket var en gång för mycket) och lyssnade hon inte då så PANG! Började redan i skritt på lång tygel och såg till att hon skrittade på framåt och sedan så fort jag tog tygeln så var det i form som gällde, inget halvbra eller kompromissform som jag är bra på utan en bra form. I skritt funkade det bra och så småningom i trav också. Man får ryta i och bli lite arg på henne. Jobbade också på att inte lätta i sätet och i handen, särskilt i övergångar som jag försökte rida mycket. Hon gjorde fina halter på tygel och tycker jag fick till det ganska bra. :) Rom byggdes ju inte på en dag men nu ska jag försöka vara konsekvent med detta och inte kompromissa så hoppas jag att vi kan visa Lisa bättre ridning om två veckor.

Välförtjänt vila

Nu får pärlan lite välförtjänt vila! Inte ens jag har orkat rida i denna värme... Försökte tömköra i lördags men det var varmt och massa äckliga insekter. Så tillslut stod Windy och stampade på stället, så vi fick i alla fall öva på piaffen lite ;)

Nu åker vi västerut så tar vi nya tag när vi kommer hem. Hoppas det är svalare väder då...

Idag gick det bättre!

Inte så varmt och inte en enda fluga såg vi till. :) Red i hagen och Windy skötte sig bra. Trixade lite i början men sen fogade hon sig och jobbade på bra. Var till och med ganska pigg och framåt! Tänkte rida lite skänkelvikningar och träna på den förvända galoppen men det visade sig svårt... Det är en stor hage och man har inga väggar att "luta sig mot" så vi får ta det i paddocken istället.

Semester!

Det är nästan för varmt för att rida nu... Windy är betesloj och irriterad på flugorna. Hoppas det blir lite svalare imorgon så får vi se om det blir lite mer fart i henne.

Nu har jag i alla fall SEMESTER! Härligt härligt! Denna veckan är jag och Amanda själva men nästa vecka är även gubben ledig. Tid för mycket ridning! ;-) Men en och annan tripp ska vi nog hinna med också.

RSS 2.0