Charmen med ston...

... måste ju vara att man aldrig vet vilket humör de är på från ena dan till den andra?! I torsdags var hon pigg och springig och inte speciellt sugen på att jobba. Igår var hon lugn och fin och jobbade på bra. Men det är väl som med oss människor, humöret varierar.
Det var riktigt kallt när vi red iväg igår men när vi kom in i skogen och hade travat igång lite fick vi upp värmen och det var en riktigt mysig vintertur. Galoppen börjar arta sig! En bit kvar men framsteg har gjorts i alla fall!
Windy är lite öm över manken, men det konstiga är att det försvinner när jag har ridit och hon har mjukat upp sig. Så min teori är att det är täcket som är boven. Jag bytte täcke igår så får vi se om det hjälper.
Har tagit tag i stretchingen igen, tänkte försöka bli lite bättre på att stretcha efter ridpassen.
Nästa söndag är det klubbdressyr i Araby, första tävlingen för säsongen. Håll bara tummarna nu för att det inte kommer en massa snö...


Det borde vara kriminellt att vara lika dum som min svärmor

Jag fattar inte hur någon kan vara så dum och elak? Och dessutom själv tycka att hon är snällast i världen. Helt otroligt! Jag får snart hjärnblödning på den tanten....

Tur då att stallet finns så att jag kan komma ut i skogen och lugna ner mig och glömma stygga tanter ett tag. ;) Igår var det massor med snö och Windy var på springhumör. Det är väl det lättaste sättet att ta sig fram i snön - full fart. Men även om hon ville springa fort så fick jag henne i riktigt mjuk, fin och lugn galopp en gång. Det är sånt man kan leva på länge!

Ridhusridning

I söndags körde jag till Bergunda och red lite i ridhuset. Skönt att kunna rida ordentligt! Windy kändes lite seg men blev piggare mot slutet. Det var helt öde där så vi hade hela ridhuset för oss själva. :)
När jag skulle köra hem var jag lite orolig för att köra fast i snön men det gick som tur är bra! Olof slapp komma med traktorn... ;-)
Igår blev det lite trimning på ridbanan. Det går ok att rida där men det är lite tungt i snön.

Ikväll ska jag på bokslutsmiddag så Windy får vila. Dessutom är det ju så fruktansvärt kallt...

Busiga Windy

Idag red vi ut i skogen tillsammans med Kicki, Emelie och Naima. Solen sken och Windy hade vårkänslor! Hon som aldrig brukar busa bockade och studsade i galoppen. Eller det kanske bara är på lördagar hon gör så? ;-) Fast idag satt jag kvar...

Passade på att ta en bild när jag väntade på sällskapet.


Underbara kakor

Nu har jag fått hem Amandas födelsedagspresent! Underbara bakelser och kakor i plysch som jag beställt från:

http://thereisnoplacelikehome.blogg.se/



Visst är de ljuvliga?! :)

Jag är nog inte riktigt klok

För lite galen måste man ju vara när man ger sig ut med släp i det här väglaget. Men Lisa-träningen hägrade så vi gav oss iväg. Halt var det och när vi sett två bilar i diket innan vi ens var halvvägs började man ju undra vad man gett sig in på.
Väl framme hos A-K hade hon inte skottat planen utanför ridhuset så jag körde fast. :( Hjälpte inte ens att koppla av släpet. Trodde ett tag att jag skulle få stå där tills det blev vår. Men med lite putthjälp kom jag loss och en snäll man körde upp släpet för backen.
Det började ju inte så bra men väl upp i sadeln var det bara att rida på.
Windy tramsade lite på framridningen men kändes helt ok. Sen var det jobb med galoppen som gällde. Fick fatta från skritt, rida ungefär ett varv på volten, bryta av till skritt, göra en bakdelsvändning och sen samma sak i andra varvet. Kul övning! Och galoppen till höger blev riktigt bra till slut och även vänster lossnade ganska bra. Jag måste bara våga hålla i lite och inte släppa iväg henne i fattningen och låta henne bli lång. Lisa har verkligen öga för sånt där och ser svagheterna direkt. Ska också öva upp "snabbheten", att hon ska svara direkt på mina hjälper och att jag måste förekomma henne och aktivera henne.

Väl hemma  i stallet igen ringde Maria och undrade om jag ville vara med på Lisa-träningen nästa onsdag i Bergunda. Klart jag VILL men ekonomiassistenter är ju inte direkt överbetalda tyvärr. Jag behöver en sponsor!! Någon?? ;-)

Dagens citat: "Alla har ögonbrynor", Amanda 4 år

Vabbar idag

Amanda har feber idag från vaccinet så vi är hemma. Hon tittar på film och jag pysslar och städar som vanligt.

Bävar lite för att ut och köra med släp ikväll, det kan nog vara lite halt. Men får försöka komma iväg i tid så man inte är stressad och kan köra lugnt. Sitter och funderar på om jag har något att sälja på Tradera, behöver finansiera min träning... :) Båda bilarna ska på service i veckan så där försvinner några tusenlappar.

Snart ska jag försöka få ihop något till middag, finns inte så mycket hemma så får göra mitt bästa.
I måndags bakade jag muffins. Bananmuffins med choklad och hasselnötter! Någon som är fikasugen? ;)

Resultatet blev så här:


Tummen ner

fick min nya blogg av Lina! Jag som tyckte denna var mycket bättre! Men får vara flitig med att skriva så blir den förhoppningsvis roligare! ;-)

Idag slutade jag lite tidigare och åkte till BVC med Amanda för andra dosen vaccin. Lång väntan men själva sprutan gick bra.
Sen var det direkt ut till stallet. Red bara en liten stund på fältet, det är tungt för Windy i snön. Och jag vill ju inte att hon ska ha träningsvärk imorgon för då är det Lisa-träning. Ska bli kul!

Tävlings och träningsplanering

Träningar

20 januari - Träning för Lisa Hjertonsson

16 februari - Träning för A-K


Tävlingar 

7 februari - Klubbtävling VRK - 60% i LB:1 och 2:a placering i LA:1 på 55,5%

7 mars - Klubbtävling VRK

4 april - lokal dressyr Tingsryd

17-18 april - regional dressyr Ljungby

25 april - regional dressyr Theleborg eller lokal Långasjö

2 maj - lokal dressyr Lammhult

9 maj - lokal/regional dressyr Nybro

29 maj - lokal dressyr Lenhovda

30 maj - lokal dressyr Värnamo

Kommer troligen inte vara med på alla dess tävlingar utan rida de jag hinner/har möjlighet till.


Virvelwindy har flyttat!

Japp! Nu överger jag zoomin och börjar blogga här istället. Ville ha en lite fräschare och mer stilren sida. Tänkte också börja blogga lite om de projekt vi har här hemma och lägga ut lite bilder. Har ny systemkamera så får ta och fotografera lite flitigare än innan.

Så först ut blir garderoberna i sovrummet som vi har renoverat. Innan var de fisblå med åttiotals-strukturtapet. Helst hade jag bytt ut garderoberna helt och satt in skjutdörrar men så här blev det typ 9000.- billigare. :) Nu ser de ut så här:



I vardagsrummet har vi satt upp en ny fondvägg och bytt golvlister:



Och en liten bild på min fina amaryllis:



RSS 2.0