Möte med ryska maffian

Igår när jag och Kicki var ute och red kom det en bil i full fart på en liten grusväg mitt i skogen. Det var en nästan ny, sportig Mercedes och när jag vinkade att han skulle sakta ner bara vinkade han tillbaka och blåste vidare. Bilen var rysk-registrerad... Lite skumt kändes det allt!
Dock tyckte inte Windy bilen var något att bry sig om, däremot ett gäng nyfikna kossor var livsfarliga! I lördags red vi förbi två kohagar utan problem och jag trodde vi började komma över vår koskräck men igår var korna lite nyfikna och busiga så då var de farliga igen.
Red tillsammans med Kicki och Rubulis både lördag och söndag och trimmade lite dressyr i skogen. Jätte mysigt!

Skritt är en underskattad gångart

Eller jag underskattar nog ofta skrittarbete i alla fall. Idag red jag ut med Kristina som har ny häst. Det blev en lugn tur med mycket skritt för sadeln som Krisitna skulle prova låg inte bra när vi ridit en stund. Jag passade på att jobba Windy ändå och försökte tagga igång henne och få henne att ta i i skritten. Och hon blev mjuk och fin, skrittade på framåt och var lätt i handen. Och när vi var nästan hemma började hon frusta lite och var faktiskt svettig! Så det var nyttigt!

En bra tävlingsdag

Äntligen fick vi lite utdelning för allt slit! Dagens tävling resulterade i två blåa rosetter. :)
I första klassen, LB:0, fick vi 66,88% och då klantade jag ändå mig och bröt av galoppen för tidigt, fick lite hjärnsläpp.
I andra klassen, LB:1 fick vi 68,62%. Windy kändes lite seg på framridningen, hade velat ha henne ännu mer taggad men skötte sig bra inne på banan ändå. Men vi kan bättre! ;-)

Dock tycker Windy att det är helt meningslöst med prisutdelningar och ärevarv. Hon vill helst bara stå i sitt släp och äta hö.

När vi kom hem var det dags att släppa ihop Windy med Leja. Det gick väldigt lugnt, både hästarna bara åt och inte ens ett travsteg tog de. Leja är den nya jätten i stallet, Windy ser ut som en liten ponny bredvid henne. Hon är nog minst 175 i mankhöjd och har hovar stora som tallrikar. Men drottning av Granelund är ju forftarande Windy!


RSS 2.0