Många byten

Igår var jag hos A-K och tränade. Red igenom LA:3 och det kändes sådär.... Windy ville inte riktigt slappna av och vi fick inget flyt. Fick lite tips på hur jag skulle tänka i serpentinerna i galopp. Vänster funkar bra men i höger byter hon. Fick många fina byten men det var ju inte det jag skulle ha. Efter många försök så lyckades vi i alla fall få till höger förvänd galopp.
A-K försökte sälja på mig en häst hon har i stallet... hon tycker jag ska ha en med mer motor. Men hon var i alla fall tvungen att erkänna att Windys högergalopp var riktigt trevlig nu och att hon är lydig för fattningarna.

Idag tog vi en lugn tur i skogen, Windy hade nog träningsvärk. Galopperade dock lite och var tvungen att testa bytena... ;-) Och hon byter faktiskt för mina hjälper nu, åt båda hållen! Inte varje gång men ibland får vi till det. Hmphhhh säger hon och så byter hon. Duktiga tjejen! 

Tokiga unge

I måndags red Amanda på Nils. Efter en skrittur med Filippa och Athena ville hon bara trava. Nils sadel var utlånad så hon red barbacka men det hindrade inte henne. Väl tillbaka i stallet var hon inte nöjd utan ville fortsätta på ridbanan och hoppa! Jag ledde dem över ett litet hinder men det nöjde hon sig inte med: Mamma han går ju bara, han måste trava så att han hoppar! Så jag höll i häst och unge och travade över och Amanda tyckte det var så kul. Hon hade nog kunnat rida där länge, länge men jag tyckte synd om Nils som redan gått en bra stund.

Idag på morgonen frågade Amanda: Ska du rida idag mamma? Nä, sa jag. Bra, då kan jag rida! :)

För övrigt går Windy bra nu och imorgon ska vi till A-K och rida igenom LA:3 för första gången, riktigt spännande att se hur det kommer gå!

Härliga pärlan

Det var en blöt häst jag hämtade på betet idag. Men jag tog först svettskrapan, sen torkade med handduk och så fick hon stå med fleecetäcke en stund. Sen var hon så torr så jag kunde lägga på sadel.
Vi red ner till paddocken, det var rätt blött och tungt så det blev inget jätte långt pass. Men hon skötte sig bra och gick på framåt - var rädd att hon skulle vara lite betestrött.
Jobbade vidare med att få henne uppmärksam och på hjälperna. Beslutsamheten som Lisa tvingade fram hos mig gör underverk. :) Det är så härligt att rida! :D
Nu har jag anmält mig till Blå Hästen cup i Ljungby 1/8. Det är LB:3 och LA:3. Så nu får vi kämpa på om vi ska fixa det. Hoppas att det blir Lisa-träning nästa onsdag!

Betessläpp

Idag släppte vi stona på bete! Jag hade kameran i högsta hugg men det gick väldigt lugnt till, så inga roliga bilder blev det... :(



I onsdags tränade vi för Lisa igen. Vi började med att trava över bommar på volt. Första gången stannade Windy och tyckte de var lite läskiga men sen gick det bättre. Det är svårare än man tror att rida mitt över, hålla takten, formen och bjudningen. Men det gick riktigt bra. Det häftigaste var när jag satt ner och vi fick bra flyt över bommarna, blev nästan lite passage-känsla. Sa till Lisa: Den här traven vill jag alltid ha! :) Det kan du också sa Lisa...
Sen var det dags för galopp över bommar. Lisa sa att det kanske var lite överkurs men att vi skulle försöka och se hur det gick. Men det gick riktigt bra, tog några gånger innan hon kom på hur hon skulle göra. Men sen kortade hon upp sig lite och vi fick en bra galopp efter bommarna också.

Därefter jobbade vi i nersutten trav med att få henne att fokusera och lyssna. Mycket fram och tillbaka och lite fattningar. Hon var fin i det arbetet också.

Som avslutning skulle vi trava på fyrkanten men då var Windy trött och bråkade en del. Till slut gick det bättre i alla fall och vi avslutade. På det hela ett roligt och bra pass!

Dyyyr häst

Idag skötte sig pärlan fint! Lite spänd och tramsig på vägen ner till ridbanan men väl inne på banan så gick det bra. Inte ens en byggställning som stod i farliga hörnet brydde hon sig om.
Tränade lite på den förvända galoppen och vänster gick utan problem. Men i höger byter hon gärna, det går ibland men ofta slår hon om... Jag måste bli stadigare och rida galoppen bättre.
Red bakdelsvändningar och skolor i skritten och hon lyssnade fint.
Idag var hon på alerten och lyssnade och ville verkligen jobba och göra rätt. Gick och spelade med öronen och var på hugget. Härligt härligt!!

Farligt, farligt

Nu finns det massor med farliga saker i skogen. Rör, presenningar och annat kul längs vägen vi rider mest på. Så vi fastnade några gånger på vägen men efter lite övertalning trippade Windy förbi det farliga.
På hemvägen tänkte jag jobba lite med traven men det tyckte inte Windy som bara ville galoppera. Hon gör gärna det för att komma undan jobbet lite i skogen. Hon är snäll och galopperar lugnt och fint men galopp ska det va - försöker man bryta av galopperar hon bara långsammare och långsammare och när det blir för jobbigt tar hon ett fyrsprång och fortsätter att rulla på i galopp. Vill jag så kan jag såklart stanna henne men ryttaren tycker ju också att det är lite kul att galoppera! :) Särskilt när det går lugnt och sansat och när hon själv väljer vänster galopp som har varit ett stort problem så blir man ju bara glad.
Hon ville till och med ta en galopp på asfalten på väg hem mot stallet men där gick gränsen...

Hemma fick hon beta det långa, goda gräset utanför hagen en stund. Maskrosorna hängde ut ur munnen och det var en nöjd Windy som gick ut i hagen.

Myshästar

Så här mysigt hade Harley och Vega det i solen idag! Myshästarna!


Igår var Pia med mig och red på Daime. Vi tog en härligt skogstur och båda hästarna skötte sig bra.

Så idag blev det ett pass på ridbanan. Jobbade på med samma som på Lisa-träningen. Lite bakdelsvändningar och skänkelvikningar. Jobbade också mycket med galoppen, både med den förvända och lite enkla byten. Pärlan skötte sig utmärkt och kämpade på trots värmen.

När jag kom hem var gräset klippt, häcken trimmad och I höll på att byta däck på bilen. Härligt när saker och ting blir gjorda även när jag inte är hemma. ;-)


Jag erkänner - jag är en dålig bloggare

Men ingen är väl sämre än att man kan bli bättre. Ska försöka skriva lite mer frekvent...

Igår fick jag äntligen en reservplats på Lisa-träningen. Det var varmt och skönt och vi var på utebanan. Trodde Windy skulle bli loj av värmen men hon var inte så påverkad.
Vi fick börja värma upp i alla gångarter. Jag red på framåt för att få Windy att gå på i traven som alla har tjatat om sista tiden. Då säger Lisa istället att jag ska ta det lugnt och vips så har jag en avslappnad och fin häst. Galoppen tyckte Lisa var mycket bättre än sist och att hon även var trevlig i övrigt.
Sen red vi bakdelsvändningar. Det gick ganska bra och jag fick öva mycket på att verkligen känna bakdelen och se till så att hon inte gick iväg med bakdelen.
I traven red vi skänkelvikningar både på medellinjen och diagonalen, även de har blivit bättre!
På det stora hela är jag jätte nöjd! Windy skötte sig bra, jobbade på utan några större protester och allt flöt på.

Hoppas, hoppas, hoppas att jag kan få tid för Lisa igen om två veckor. Då ska vi jobba vidare med galoppen.


RSS 2.0